Skip to content

Lord Byrons Armeense connectie

December 16, 2013

1902_1

Ter ere van de 225ste verjaardag van de grote Engelse dichter George Byron bracht het Armeense Nationale postbedrijf een postzegel uit. Op de zegel staat zijn portret, met op de achtergrond Hovhannes Ayvazovski ‘s (Hovhhannes Ayvazyan) schilderij “Het bezoek van George Byron aan Mkhitaryans op het eiland Sint Lazarus”. Op de linkerzijde staan Armeense letters en de handtekening van Byron.

Byrons handtekening in het Armeens

Byrons handtekening in het Armeens

Slechts weinigen weten dat Byron ook een boek over Armeense grammatica en een Engels-Armeens en Armeens-Engels woordenboek geschreven heeft. Tijdens zijn bezoek aan Venetië in 1816 stak hij dikwijls in een roeiboot de lagune over naar het Isola di San Lazzaro, een klein eiland, om er in het lord-byron-armenian-exercises-and-poetryArmeense Mechitaristen-klooster van de abt Armeens te leren.Het klooster (inclusief kloostertuin) beslaat het hele oppervlak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHij raakte er vertrouwd met de Armeense cultuur. In de jaren 1818-1819 bracht de dichter hier haast elke ochtend door en leerde hij bij wijze van verstrooiing enig Armeens met de hulp van de geleerde pater Paschal Aucher (1774-1855 Haroutyun Avgerian in het Armeens). Byron werkte ooit mee aan een tweedelige Engelse en Armeense spraakkunst, die zijn leermeester heeft samengesteld.

Advertisements

From → Uncategorized

4 Comments
  1. Can any one translate to good English …English
    Thank you…
    Sylva-MD-Poetry

    • Hi Sylva, unlike some translations, done by different people, but published here in my blog, this article is mine and I haven’t translated it into English yet. It was translated into Armenian and French and, together with this one, would be published in a magazine ! So, I post ure comment and maybe someone will translate it into English for u 🙂 I can do it only in two weeks 🙂

  2. thank u 🙂

Trackbacks & Pingbacks

  1. Seo Services for $1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: